image1

Nieuws


07-01-2022 Week van de AfvalHelden - 7 t/m 13 maart

Afvalinzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking: werk dat essentieel is voor een slim gebruik van afval en grondstoffen en een goed draaiende samenleving. In de Week van de AfvalHelden zetten we deze medewerkers in het zonnetje. Dat zijn er best veel: ongeveer 30.000 mensen zetten zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het runnen van een milieustraat, het veilig vervoeren naar de verwerker, het verwerken en recyclen. We noemen ze onze AfvalHelden, met een hoofdletter H.

Een rijke verzameling van beroepen met een gemeenschappelijk kenmerk: het gaat om mooi werk dat ertoe doet. Ze werken in een vitale sector en verdienen onze waardering. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Direct werd de afvalsector als vitaal aangemerkt. Daarom lanceren NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO ook weer in 2022 de Week van de AfvalHelden; 7 tot en met 13 maart. 

Voor ons zijn dat met name de medewerkers die het vlakglas (helpen) inzamelen en verwerken. De 'regelaars' op kantoor. De mensen bij onze (al dan niet openbare) inzamelpunten. De chauffeur die zich met zijn vrachtwagen een weg door een drukke stad weet te banen. De verwerker die het afval veilig en circulair omzet in nieuwe grondstoffen en energie. En met hen nog vele anderen!

 

    Meer weten? Kijk op www.WeekvandeAfvalhelden.nl


Terug naar vorige pagina.