image1

Nieuws


25-02-2020 Glas met stekker niet toegestaan in vlakglascontainer

Glas is een veelzijdig product. Dat is goed te zien aan de innovatieve toepassingen met glas die op de markt komen. Dit kan echter wel gevolgen hebben voor de recycling van deze producten. Gevolgen, niet van technische, maar wettelijke aard; de Regeling AEEA. Een voorbeeld hiervan is glas waarin elektronica is toegepast. Denk bijvoorbeeld aan badkamerspiegels met ingebouwde led-verlichting of ingebouwde lamellen bij isolatieglas die elektrisch bedienbaar zijn. 
Deze producten vallen sinds 2018 onder de Europese wetgeving voor recycling van elektronische apparatuur.
Voor meer informatie over uw verplichting als producent en/of importeur van deze producten kunt u kijken op https://www.wecycle.nl/producenten.

Als de elektrische component van het glas is verwijderd dan mag dat glas wel in de vlakglas container van Vlakglas Recycling Nederland gedeponeerd worden.

WEEE is de afkorting van ‘Waste Electrical and Electronic Equipment’. Dit is in het Nederlands 'Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur' (AEEA). WEEE is de gangbare naam voor de Europese richtlijn die de inzameling en recycling van deze afvalstroom reguleert. Lees meer over WEEE

 


Terug naar vorige pagina.