image1

Nieuws


04-04-2018 Ook in uw oude koelkast zit vlakglasafval

Coolrec, jaarlijks goed voor zon 1.000 ton vlakglas

Ook wij van Vlakglas Recycling Nederland zijn wel eens nieuwsgierig waar al dat vlakglasafval vandaan komt. Milieuparken, glashandel en “verwerkende bedrijven kennen we wel. Maar wist u dat in uw oude koelkast ook vlakglasafval zit? Om met eigen ogen te zien hoe dit ingezameld wordt, mochten we een kijken nemen in de keuken van Coolrec.

Een kijkje in de keuken

Sinds eind 2014 is Coolrec, vestiging Dordrecht, een inzamelpunt voor vlakglas. En met succes. Jaarlijks zamelen zij gemiddeld zon 1.000 ton vlakglasafval in en zijn daarmee goed voor een CO2 reductie van 116.000 kilo.
Medio maart bezochten wij de verwerkingslokatie. Na een algemene uitleg en wat filmpjes over Renewi en Coolrec, kregen we een rondleiding over de plant en konden we zien waar al dat glas vandaan komt. Kortom: een leerzame ochtend.

Renewi

Renewi (voorheen Van Gansewinkel) speelt een toonaangevende en verbindende rol in de keten van afval naar grondstof. Overal waar gewerkt en geleefd wordt, ontstaat afval. En dat afval wordt meestal vroeg of laat verwijderd, opgeruimd of vernietigd. Want afval is in de ogen van de meeste mensen ongewenst. Renewi ziet dat anders: in afval geloven zijn niet. Afval is een toekomstig product. Een kans! Hun visie: ˜Waste no more.

Coolrec

Dochteronderneming Coolrec verwerkt elektrische en elektronische apparaten, kunststoffen en non-ferro-metalen tot hoogwaardige grondstoffen. Dit bedrijf is een actieve speler in de circulaire economie, het systeem dat gericht is op hergebruik, in plaats van vernietiging van grondstoffen. Zo levert Coolrec een belangrijke bijdrage aan het:

  • oplossen van het mondiale vraagstuk van grondstoffen schaarste
  • realiseren van klimaatdoelstellingen (onder andere door de reductie van de CO2-uitstoot)
  • actief meewerken aan het creëren van een duurzamere wereld.

Wist u dat¦vlakglas oneindig veel toepassingen kent?

De veelheid van eigenschappen die het door bewerking of verwerking kan krijgen maakt dit mogelijk. Er is vlakglas voor het isoleren van warmte, reguleren van zonlicht, bescherming tegen brand, doorvallen, letsel en inbraak etcetera. Vlakglas kan gebruikt worden voor het maken van constructies zoals glazen gevels, trappen, balustrades, vloeren en overkappingen. Maar denk ook eens aan spiegels, legplankjes, douchedeuren of glazen meubilair. Wij zamelen al dit vlakglas in.


Terug naar vorige pagina.