image1

Nieuws


03-11-2017 Volop beleving Glasplein S.G.A. Vakdagen - Nominatie Innovation Award

Ook wij zijn van de partij. Bezoek ons op 7, 8 of 9 november tijdens de S.G.A. Vakdagen in Gorinchem, stand 135.

Wat kunt u verwachten?

Sinds kort hebben we een (mini) recyclinglijn. U ziet hoe de vlakglasschreven na inzameling worden verwerkt en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Daarnaast dagen wij u uit. Op het Glasplein staat een kooiaapbak gevuld met vlakglasscherven. Raad hoeveel vlakglas er in zit en maak kans op een dinerbon.
Tijdens S.G.A. Hardenberg is met slechts 20 kilo verschil (1.890 kilo) het gewicht van de kooiaapbak (1.910 kilo) geraden. Thomas Klaseboer, gefeliciteerd! De dinerbon wordt je toegestuurd.

Louise Soares geeft een workshop over het Flat to Flat-project: Een bijdrage aan de circulaire economie - Vlakglas Recycling Nederland.

En, last but not least, wij zijn genomineerd voor de Innovation Award.

Vlakglas Recycling Nederland en UpcyGran onderzoeken of vervuilde pvb folie, afkomstig uit gelaagd glas, geschikt gemaakt kan worden om producten te produceren die gebruikt kunnen worden in de bouw. Een klein gedeelte van de pvb folie die vrij komt (de meest zuivere) wordt al door recyclers verwerkt naar verschillende toepassingen, zoals backing van vloerbedekking. Maar vervuilde pvb folie wordt nog steeds gestort. En dat is zonde, pvb folie is, net als glas, 100%recyclebaar.

Stem op ons!


Terug naar vorige pagina.