image1

Nieuws


08-09-2017 Tonnen recyclebaar glas van Zwolse kolos

Het Maagjesbolwerk in Zwolle gaat vanaf deze zomer verder zonder glazen dak. Dankzij Service Glasherstel OverGelder gaat het glas een nieuw leven tegemoet.

Het Maagjesbolwerk

Hoewel de 9mm dikke platen draadglas op het dak van Het Maagjesbolwerk het appartementencomplex een mooie industriële uitstraling geven, besloot de eigenaar dat ze moesten verdwijnen. Het glas bleek in de afgelopen jaren te gevoelig voor wind en raakte meerdere malen beschadigd. Service Glasherstel OverGelder, dat eerder ook betrokken was bij het herstel van glasschade, mocht het volledige dakoppervlak verwijderen.

Verwijdering

Een intensieve klus die met veel beleid moest worden aangepakt. Maar liefst 1.300 m ² glas, met een gewicht van 23.000 kilo moest van 18 meter hoogte naar beneden komen en zo snel mogelijk worden afgevoerd, in een drukbevolkt gebied. Samen met Vlakglas Recycling Nederland zorgde Service Glasherstel OverGelder dat dit veilig en snel gebeurde. VRNleverde twee 18 kuub containers die konden worden gebruikt voor snelle afvoer van het afval.

Toekomst

Het Maagjesbolwerk is haar glazen kroon kwijt, maar dat zou slechts tijdelijk kunnen zijn. De eigenaren zijn nog in conclaaf over de plaatsing van een nieuw dak. Heel misschien keert het gerecyclede draadglas dus weer terug op de oude, vertrouwde plek.

Service Glasherstel OverGelder: partner van het eerste uur

Service Glasherstel OverGelder staat voor vakmanschap. Dat betekent: gekwalificeerde medewerkers, een hoge servicegraad en verantwoorde omgang met materialen. Daarom kozen zij 15 jaar geleden al voor een samenwerking met Vlakglas Recycling Nederland. Richard Ackerstaff, directeur van Service Glasherstel OverGelder: Sindsdien is de samenwerking uitstekend. We hebben geen omkijken meer naar het afval én weten we dat het glas goed terecht komt.


Terug naar vorige pagina.