image1

Nieuws


23-08-2017 Marktonderzoek enkel glas Nederland

Nederland Circulair in 2050

Het Rijksbrede programma ˜Nederland Circulair in 2050 geeft richting aan wat we moeten doen om zuiniger en slimmer met onze grondstoffen, producten en diensten om te gaan en zo de ambitie van het kabinet “ Nederland circulair in 2050 - te behalen. Hiervoor is een Grondstoffenakkoord gesloten dat Vlakglas Recycling Nederland mede heeft ondertekend. Wij zien dit als een goede zaak om gezamenlijk voor de glasbranche de transitie naar een circulaire economie te versnellen en uiteindelijk te voltooien.

Om in de toekomst aan Europese en Nederlandse doelstellingen op het gebied van afvalbeheer te blijven voldoen, en in het kader van de circulaire economie en het Grondstoffenakkoord, heeft Vlakglas Recycling Nederland informatie nodig over de vlakglasmarkt. Periodiek ontvangen wij al gegevens over de geproduceerde en geïmporteerde vierkante meters isolatieglas via de recyclingbijdrage. De vlakglasinzameling wordt geregistreerd in kilos en heeft betrekking op alle soorten vlakglas. Met deze gegevens kan echter niet worden beoordeeld of al het vlakglas dat op de Nederlandse markt komt en uiteindelijk afval wordt ook daadwerkelijk gerecycled wordt.

Onderzoek Nederlandse markt enkel glas

Vlakglas Recycling Nederland heeft USP Marketing Consultancy bv (USP) gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de grootte van de Nederlandse markt van enkel glas. Om een compleet beeld te krijgen willen wij weten er hoeveel van welke vlakglassoort er in 2016 is geïmporteerd. Mocht USP in het kader van dit onderzoek contact met u opnemen en u verzoeken enkele vragen te beantwoorden over de import van enkelglas in Nederland, dan vragen wij als Vlakglas Recycling Nederland hiervoor uw medewerking.

Vertrouwelijk

USP zorgt ervoor dat deze gegevens vertrouwelijk worden behandeld en niet aan derden ter inzage worden verstrekt. Indien men de voorkeur geeft aan een Non Disclosure Agreement (NDA) kan USP deze verstrekken. In het rapport zullen alleen markttotalen gepubliceerd worden en geen individuele of bedrijfsspecifieke gegevens. Na het onderzoek zal USP alle voor deze rapportage ontvangen bedrijfsspecifieke gegevens vernietigen. De rapportage met bevindingen en resultaten van de studie naar de totaalgrootte van de enkelglasmarkt in Nederland zal worden gepubliceerd.

Recyclingbijdrage

Door dit onderzoek hopen wij een beeld van de totale grootte van de Nederlandse enkelglas markt te krijgen. Met de resultaten van dit onderzoek willen wij eveneens bekijken of het niet voordeliger is om de recyclingbijdrage op enkelglas, in plaats van dubbelglas, te berekenen om zo de hoogte van de recyclingbijdrage mogelijk te kunnen verlagen.

USP Marketing Consultancy BV

USP is een op de bouw en vastgoed gespecialiseerd onderzoeksbureau. USP is in dit marktgebied marktleider en kent derhalve de markt van Vlakglas Recycling Nederland zeer goed. USP heeft alle middelen in huis om alle vormen van onderzoek volledig zelfstandig uit te voeren. Zo beschikt USP over een eigen callcenter (50 werkplekken), online panels, webservers, groepsdiscussieruimten, etc. De opzet en verwerking van de onderzoeken wordt gedaan door een 45-tal onderzoekers en consultants in vaste dienst.


Terug naar vorige pagina.