image1

Nieuws


05-04-2017 Containers plaatsen; helaas niet altijd mogelijk

Vorige week bestelde een relatie een vlakglascontainer bij ons. Prima toch, zult u denken, daar zijn jullie voor. Dat klopt, maar dit keer ging het even niet door. De vrachtwagen moest om bij de plek van bestemming te komen over een smal dijkje rijden. Hier stond een bord dat vrachtverkeer zwaarder dan 4 ton niet toegestaan is. En onze wagens wegen zon 20 ton met lege containers¦.

Nu willen wij graag iedereen van dienst zijn en overal containers plaatsen voor de afvoer van het oude vlakglas. Maar dat blijkt dus in de praktijk niet altijd haalbaar. Wij hebben ons te houden aan de Verkeerswetten van dit land en vinden milieu en veiligheid belangrijke issues.

Zo heb je bijvoorbeeld 15-tonswegen; deze zijn er om vrachtverkeer op smallere wegen te weren. De constructie van deze wegen is vaak niet sterk genoeg voor zwaar vrachtverkeer. Ook ontstaan op smalle wegen, door de combinatie van vrachtwagens en fietsers, vaak verkeersonveilige situaties. Daarnaast kan zwaar verkeer trillingen veroorzaken waar de bewoners hinder van kunnen ondervinden.

Maar ook een vrachtwagen die de stad in moet, heeft soms een vergunning of ontheffing nodig; voor zwaar vrachtverkeer, voor een eenmalige wegafsluiting of het innemen parkeervakken met een voertuig of object (bijvoorbeeld bij laden en lossen), voor het plaatsen van tijdelijke containers in de openbare ruimte, etc. Geen vergunning betekent dan geen containerplaatsing.

Kortom, mocht u een vlakglascontainer bestellen: zorg dat de (plaats van de) container goed bereikbaar is! Kleine, smalle straatjes, plekken waar vrachtwagens niet mogen komen, poorten waar de wagen niet onderdoor kan, et cetera. Zij kunnen zorgen voor teleurstelling.


Terug naar vorige pagina.