image1

Nieuws


16-03-2022 Oorlogsmuseum Overloon recyclet, tweede leven voor oud glas

Project : Renovatie
Opdrachtgever: Oorlogsmuseum Overloon
Af te voeren: 9,84 ton
CO2 besparing: 1.141 kilo

Oorlogsmuseum Overloon recyclet, Tweede leven voor oud glas

Duurzaamheid

Een deel van het oude museum wordt in de komende maanden gesloopt. Bij het uitruimen van de panden kwam er veel oud vlakglas tevoorschijn, van onder andere oude vitrines. Om dit glas een tweede kans te geven heeft het museum onze hulp ingeroepen. Wij hebben het Oorlogsmuseum Overloon aangeboden om een container te plaatsen en het vlakglas op te halen zodat het gerecycled kan worden en een tweede leven krijgt. Een mooie win-win samenwerking! 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Zo ook in oorlogsmuseum Overloon. In 2017 liet het museum al zonnepanelen plaatsen en in 2020 zijn alle TL lampen in het grootste deel van het museum vervangen door Led verlichting. In het kader van recycling en duurzaamheid heeft het museum ook samengewerkt met Vlakglas Recycling Nederland.

Oorlogsmuseum Overloon sinds 1946

Op het voormalige slagveld Overloon staat het oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa. Op 25 mei 1946 opende het al zijn deuren.
Het museum laat op een interactieve manier de grote impact van de Tweede Wereldoorlog zien en hoe die meestal hele gewone mensen trof. Tijdens het bezoek sta je onder andere stil bij de het verzet, D-day, de holocaust en ook de bevrijding. 
In de tentoonstelling ‘Nederland in de Tweede Wereldoorlog’  duik je terug in de tijd en word je onderdeel van acht persoonlijke verhalen. Wat zou jij doen? Afwachten? Meewerken? Of je verzetten?
In de gigantische militaire hal met meer dan 150 voer-, vaar-, en vliegtuigen raak je zeker niet snel uitgekeken. En dat is maar goed ook want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust wat vaker bij stilstaan. Kortom; Oorlog hoort in een museum!