image1

Nieuws


24-02-2017 Trebbe-Knaapen voert groot onderhoudswerk uit in Wijchen

419 PeGe woningen toe aan renovatie

De PeGe woningen, vernoemd naar Piet Guelen uit Wijchen, zijn een prachtig voorbeeld van de wederopbouw na de oorlog. Nederland had grote behoefte aan het snel bouwen van goedkope woningen. Familiebedrijf Guelen kwam met de oplossing en ontwikkelde één van de eerste prefab woningen. Met veel hout, weinig baksteen en geen dakpannen, want die waren in die eerste periode niet makkelijk verkrijgbaar. De 419 woningen zijn opgesplitst in zeven complexen. Drie complexen in de wijk Heilige Stoel, twee in de wijk Kraaijenberg en twee in de wijk Homberg.

Groot onderhoud

De zwakke punten van de PeGe woningen zijn de energetische kwaliteit van de gevel en de uitstraling. Deze punten pakt Trebbe-Knaapen aan. Zo krijgt de gevel een nieuw uiterlijk, worden daken, spouwmuren en kruipruimtes geïsoleerd en installaties vernieuwd. Na het groot onderhoud zijn de woningen geschikt om minimaal 25 jaar door te exploiteren met zo laag mogelijke woon- en onderhoudslasten. De uitvoering van de werkzaamheden startte begin 2017 en zullen naar verwachting tot begin 2018 duren.
Vlakglas Recycling Nederland heeft een container geplaatst voor de afvoer van het oude glas dat vrijkomt bij de renovatie.

Trebbe-Knaapen

TrebbeKnaapen, twee familiebedrijven die zich inzetten voor een duurzaam Nederland. Met dit samenwerkingsverband komt 450 jaar ervaring in bouwen en onderhouden samen. Daar waar Trebbe veel ervaring heeft in lean, duurzaam en industrieel bouwen (Nul op de Meter) heeft Knaapen haar procesvoering volledig ingericht op de bewonerscommunicatie.


Terug naar vorige pagina.