image1

Nieuws


21-10-2016 KnaapenGroep renoveert 88 appartementen

Project: Renovatie 88 appartementen
Waar: Boterstraat Oss
Opdrachtgevers: BrabantWonen
Opdrachtgever voor Vlakglas Recycling Nederland: KnaapenGroep, Son
Af te voeren vlakglas: ongeveer 22 ton
CO2 besparing: 2.552 kilo

Opknapbeurt Boterstraat Oss

Midden in het centrum van Oss, aan de Boterstraat en het Heschepad, staan 150 woningen van BrabantWonen. Deze woningen zijn ruim 25 jaar oud en krijgen een opknapbeurt, zodat ze er weer een tijd tegen kunnen. De opknapbeurt is naar verwachting eind 2016 gereed.

Werkzaamheden

Zowel aan de buiten- als binnenkant van de woningen is onderhoud nodig. Te denken valt aan werkzaamheden aan het dak, gevel, kozijnen, schilderwerk en onderhoud aan installaties. Bij een deel van de woningen wordt ook de keuken en badkamer vervangen. Tijdens de opknapbeurt vindt regelmatig overleg plaats tussen BrabantWonen, de aannemer en een afvaardiging van de bewoners.

Als betrouwbare partner is ervoor gekozen om het werk in een bouwteamconstructie uit te laten voeren door de KnaapenGroep uit Son. Er zal ongeveer 845 m2 glas worden vervangen. De verwachting is dat er zo’n 22 ton glas wordt afgevoerd. Hiervoor is een container van Vlakglas Recycling Nederland geplaatst.

KnaapenGroep

KnaapenGroep werd opgericht in 1652 en is daarmee het oudste familiebedrijf van Nederland. Inmiddels staat de 11de generatie aan het roer. Van eenvoudig schildersbedrijf zijn ze uitgegroeid tot een multidisciplinair renovatiebedrijf, met voornamelijk woningcorporaties als opdrachtgever. Hun bijzondere kijk op renoveren zie je terug in de praktijk. Want anders dan u van een aannemer verwacht, bouwen zij niet alleen met stenen en cement. Ze renoveren fysiek én sociaal en investeren in een betere toekomst voor de bewoners van een wijk.


Terug naar vorige pagina.