image1

Nieuws


15-07-2016 Eerste ORCIV certificaat uitgereikt

Vrijdag 15 juli heeft Cor Wittekoek het eerste ORCIV-certificaat uitgereikt aan de heer Jan Goemaat van Goemaat Glas BV uit Goedereede.

Het bedrijf begon in 1987 als eenmanszaak. Jan Goemaat kocht glas en kunststof kozijnen kant-en-klaar in om ze vervolgen te leveren en te plaatsen. Een kleine dertig jaar later is het een zaak met drie vestigingen en zesenvijftig man personeel. Goemaat Glas, nu geleid door Jan en zijn zoon Martijn, koopt niet meer kant-en-klaar in, maar produceert zelf kunststof kozijnen en glas. Dat gebeurt met behulp van een ultramodern machinepark, dat de laatste jaren flink is gegroeid. Goemaat is continu in ontwikkeling. Dit jaar zijn zij al door de Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Gevels- en kozijnenbranche en mochten zij de Ondernemersprijs GO 2016 in ontvangst nemen.

ORCIV staat voor Onafhankelijk Register Certificatie Inzamelpunt VRN. Als stichting hecht Vlakglas Recycling Nederland veel waarde aan duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Middels ORCIV kan een bedrijf aantonen dat het participeert in het duurzame afvalbeheersysteem van Vlakglas Recycling Nederland en dat het goed bezig is met (vlakglas)afvalbeheer. Vlakglas Recycling Nederland wil hiermee garanderen dat een gecertificeerd inzamelpunt ervoor zorgt dat bezoekers en medewerkers van dit inzamelpunt het aangeleverde vlakglasafval veilig storten en de kwaliteit van het vlakglasafval voldoet aan de gestelde normen.Terug naar vorige pagina.