image1

Nieuws


27-05-2016 Tuin maakt plaats voor nieuwbouw

Project: Voormalige Berkentuin UMCG, Groningen
Wat: Sloopwerk
Opdrachtgever: Dusseldorp ISM
Tonnage vlakglas: 4.22
CO2 besparing: 490 kg

Tuin maakt plaats voor nieuwbouw

In opdracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is Dusseldorp ISM begonnen met het slopen van de voormalige Berkentuin. Ten behoeve van realisatie nieuwe operatiekamers voor het UMCG zal er op de huidige locatie van de Berkentuin, een binnentuin in het hart van het ziekenhuis, nieuwbouw gerealiseerd worden. Een bijzondere klus omdat het sloopwerk uitgevoerd wordt terwijl de ziekenhuisactiviteiten ongehinderd door moeten gaan.

In de huidige binnentuin bevinden zich betongoten, funderingen, bestrating, zonwering, bordessen, lichte bebouwing en een betonnen spiltrap naar de 4e verdieping. Omdat deze spiltrap gesloopt wordt, komt er ter vervanging tussen twee bestaande liften een nieuw trappenhuis wat eveneens gerealiseerd wordt door Dusseldorp. De aan- en afvoer mogelijkheden over de begane grond zijn zeer beperkt. Daarom is er voor gekozen om via een bestaande trapsparing via de ambulancekelder een transportroute naar buiten te realiseren. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot ver in 2016 in beslag nemen.

Aan Vlakglas Recycling Nederland is gevraagd, gezien de beperkte ruimte, een tweetal kooiaapbakken te plaatsen voor het afvoeren van het vrijgekomen vlakglasafval. Naar verwachting zal er ongeveer 4-6 m3 glas bij het gehele project vrijkomen.

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek

Dusseldorp is een bedrijf met een rijke historie en bestaat sinds 1949. Wat ooit begin tijdens de wederopbouw van Nederland als een zand- en grindhandel annex puintransportbedrijf, groeide uit tot een groot bedrijf. De infra- en sloopactiviteiten zijn na een overname doorverkocht aan ReintenInfra BV. Zij zette de activiteiten voort onder de naam Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek.


Terug naar vorige pagina.