image1

Nieuws


18-05-2016 Bijzonder project in Amsterdam

Project: Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Wat: Afvoeren ruiten
Opdrachtgever: Vereniging RETM, Amsterdam

Bijzonder project

Via Vlakglas Recycling Nederland is er in Amsterdam tijdelijk een 2m3 kooiaapbak geplaatst om oud glas af te voeren. Het gaat hier om ongebruikte reserveruiten voor historische trams die niet meer gebruikt worden. Dit is gewoon enkel glas en mag bij Vlakglas Recycling Nederland in de vlakglascontainer.

Electrische Museumtramlijn Amsterdam

Tot midden vorige eeuw hadden vervoersbedrijven geen materieeloverschot. Door instroom van nieuwe trams in de jaren 50 werden de oudjes langzamerhand overbodig. Deze oude trams gingen naar de sloop.
Gelukkig trok een groep mensen zich het lot van die oude wagens aan en kochten zij, gesteund door de net opgerichte Tramweg-Stichting, deze trams op. Zo wordt er al meer dan 40 jaar gewerkt aan het opknappen en instant houden van de vele tramwagens.


De Museumtramlijn bestaat uit Vereniging RETM voor de vrijwilligers, en de Stichting EMA die de spoorlijn en exploiteert. De RETM brengt de geschiedenis van de elektrische tram voor bezoekers tot leven en is voor het behoud van Nederlands trammaterieel. Naast het beheren en restaureren van trams vindt de RETM het belangrijk dat de collectie mobiel erfgoed in beweging blijft, zodat bezoeke

rs niet alleen zien, maar ook ervaren
.


Terug naar vorige pagina.