image1

Nieuws


18-03-2016 Duurzame sloop gebouwen AGC Flat Glass Nederland Tiel

Met de sluiting van de floatglasfabriek van AGC Flat Glass in 2014 kwam er een einde aan een periode van tientallen jaren productie van vlakglas in Nederland. Vele tonnen vlakglas vonden vanuit Tiel hun weg naar de diverse klanten. 
Ook op het eigen fabrieksterrein werd het vlakglas toegepast. Onder andere in de overdekte fietsenstalling en als beglazing in de kantoren. 

De nieuwe eigenaar geeft een andere bestemming aan het terrein. Hierdoor zullen alle gebouwen gesloopt worden. Het uitgangspunt van deze sloop is dat dit zo duurzaam mogelijk moet gebeuren.


AGC heeft de sloper in contact gebracht met Vlakglas Recycling Nederland voor de afvoer van het vlakglasafval dat bij deze sloop vrijkomt. De eerste container met het oude vlakglas van de fietsenstalling, zo’n 8 ton, is inmiddels afgevoerd naar de recycler waar het tot nieuwe grondstof voor de glasindustrie wordt verwerkt.

In de komende weken zal Vlakglas Recycling Nederland containers plaatsen voor de afvoer van al het vlakglas dat vrijkomt bij de sloop van de kantoren.


Terug naar vorige pagina.