image1

Nieuws


12-02-2016 Duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel

Project: Slopen gebouw Cargo Centre Schip, Schiphol
Wat: Verwijderen en afvoeren oud glas
Opdrachtgever: Schiphol Real Estate
Sloop Cargo Centre Schip SchipholOpdrachtgever voor Vlakglas Recycling Nederland: Glascentrale Midden Holland B.V., Hazerswoude-Dorp

Het Cargo Centre Ship op Schiphol wordt gesloopt. Glascentrale Midden Holland verwijdert het oude glas uit de gevelkozijnen. Zij werkt samen met Vlasman, een gerenommeerd asbestsaneerder en sloopbedrijf.

Milieubewust omgaan met de afvalstromen hebben zij beiden hoog in het vaandel staan. De af te voeren materialen, die vrijkomen uit de sloop van dit gebouw, worden dan ook zoveel mogelijk gescheiden afgevoerd. De sloop vindt plaats volgens de richtlijnen van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM.

De verwachting is dat er ongeveer 25 ton vlakglasafval zal vrijkomen. In opdracht van Glascentrale Midden Holland heeft Vlakglas Recycling Nederland een container geplaatst voor de afvoer van dit oude glas.

Glascentrale Midden Holland

Glascentrale Midden Holland B.V. één van de grootste onafhankelijk opererende glashandel- en montagebedrijven in Nederland. Met ruim 30 mensen in vaste dienst en tientallen jaren ervaring, leveren en monteren zij alle soorten beglazing in alle mogelijke en onmogelijke constructies.

BREEAM-NL

BREEAM-NL Sloop en Demontage is een instrument om de duurzaamheid van een sloopproject mee te beoordelen. Sloopprojecten worden beoordeeld op verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, materialen, energie, transport, water, vervuiling en landgebruik & ecologie. Het keurmerk voor duurzaam slopen bestaat sinds 2013. Gemeenten en provincies, maar ook private ontwikkelaars kunnen zich onderscheiden door een concrete bijdrage te leveren aan de cyclische economie door duurzaam te slopen.

Stichting Dutch Green Building Council

DGBC is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. DGBC ontwikkelt en beheert het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Dit is hét keurmerk om duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden te beoordelen.
Vlakglas Recycling Nederland is participant van DGBC. Onze missie is zoveel mogelijk vlakglas te redden van de stort. Duurzaamheid en milieu staan hoog in ons vaandel. Aansluiting bij DGBC was dan ook een logische stap. Middels kennisoverdracht hopen wij dat men er zich steeds meer van bewust wordt hoe belangrijk het is om vlakglas apart in te zamelen en te recyclen zodat deze belangrijke grondstof niet verloren gaat.


Terug naar vorige pagina.